Duurzame oplossingen
Biologische koffie is goed voor de gezondheid van de mens én van de natuur. Dit komt omdat er tijdens het zaaien en oogsten geen gebruik wordt gemaakt van toxische middelen van synthetische meststoffen, pesticiden, herbiciden, kunstmatige smaak- of kleurstoffen en bewaarmiddelen. Het is daarentegen wel een proces van meer geduld, door de hogere gevoeligheid van de planten gaat er veel zorg mee gepaard. De koffie is daarom absoluut afhankelijk van de vruchtbaarheid van de bodem.
Het groeit ook langzamer dan koffie die met chemicaliën worden gemanipuleerd. Met als grote voordeel dat biologische koffie veel voller van smaak, waardoor aroma’s nadrukkelijker naar voren lijken te komen. Daarnaast zorgt de biologische koffieteelt ook voor dat het ecosysteem op geen enkele manier wordt beïnvloed, hierdoor is er geen risico dat kleinere dieren zoals vogels, knaagdieren, of eekhoorns worden vergiftigd en gedood als gevolg van giftige chemicaliën.