Espresso is de geconcentreerde krachtpatser vol van smaak

Espresso

Espresso is een donkere geconcentreerde koffie en bevat meestal zo’n 30 cc / ml. Deze koffie wordt gemaakt van zeer fijn gemalen koffiebonen. Zij wordt herkend aan een dun laagje lichtbruine schuimige crema. Deze cremalaag ontstaat door de hoge druk waarmee water door de koffie wordt geperst. Idealiter is de cremalaag zo stevig dat deze een lepeltje suiker een aantal tellen zou moeten dragen.

Voor de optimale espresso is een watertemperatuur tussen de 93-96 °C benodigd. Vanuit de Italiaanse traditie wordt deze geserveerd in een kopje met inhoud van ongeveer 60 ml. Voor een nog intensere smaak van het koffieprofiel kan men ook kiezen voor een halve hoeveelheid water, ook wel bekend als een Ristretto. Het resultaat is dan de ristretto welke een vollere, meer aromatische smaak heeft. Voor de echte koffieliefhebber!

De perfecte espresso!

De pérfecte espresso, maar met het gemak van constante kwaliteit en variatie?