Latte Macchiato de ‘gevlekte melk’ zoals bekend in Italië

Latte Macchiato

Een Latte Macchiato heeft in verhouding meer melk dan een Cappuccino. De melk wordt met stoom verwarmd en vaak geserveerd in een groot glas, waarbij langzaam de vers gezette espresso door de melkschuim wordt gegoten en blijft drijven op de warme melk. Hierdoor krijg je een mooie scheiding van de warme melk onderin, de espresso die daarbovenop, afgetopt met het laagje melkschuim.

Een cappucciono en en een Latte Macchiato hebben veel overeenkomsten. Beide koffiebereidingen hebben dezelfde basis: melkschuim, warme melk en een enkele espresso. Maar, mits goed bereid, is verschil tussen Cappuccino en Latte Macchiato de verhoudingen van deze ingrediënten en de verschillende manier van serveren. Beide koffiebereidingen hebben vooral nog één ding gemeen: puur genieten!

Hoe maak je een Latte Macchiato?

Een Latte Macchiato, letterlijk vertaald ‘gevlekte melk’, wordt gemaakt met espresso en warme melk.